BMS – Eerste LIVE ervaring, Nieuw Begin en Afscheid

Het is nu bijna een maand geleden dat we het Blackboard Management Systeem in productie hebben genomen. 

Op maandag 5 november hebben we bij alle Facultaire Blackboard coordinatoren de System Administrator rechten ingetrokken. Vanaf dat moment was het voor onze faculteiten na 8 jaar niet meer mogelijk om toegang te krijgen tot het System Admin panel van Blackboard.

NoSysAdmin.gif 
In plaats daarvan hebben alle facultaire Blackboard coordinatoren toegang gekregen tot het splinternieuwe Blackboard Management Systeem. Via het BMS kunnen voortaan alle admin werkzaamheden worden uitgevoerd: Courses aanmaken, opzoeken en verwijderen, de Course Catalog beheren, users toevoegen aan Courses, etc. De belangrijkste verandering is echter dat facultaire Blackboard Coordinatoren via het BMS voortaan uitsluitend toegang hebben tot de Courses van de eigen faculteit.

   

Eerste ervaring
Dan nu onze eerste ervaringen. Gisteren hebben we een overleg gehad met de faculteiten waarbij we de invoering van het BMS kort geevalueerd hebben. De belangrijkste conclusie is dat de faculteiten erg blij zijn met het BMS en dat de invoering ontzettend soepel is gegaan. Het BMS is intuitief en makkelijk in gebruik en draait tot nu toe lekker stabiel.

Fouten
Het aantal fouten dat we tot nu toe zijn tegengekomen valt gelukkig ook erg mee. We hebben tijdens het ontwikkeltraject het BMS goed getest en dat is nu duidelijk merkbaar. Dit neemt niet weg dat we natuurlijk nog wel wat foutjes hebben gevonden, maar het gaat hierbij gelukkig om relatief kleine fouten. Daarnaast zijn de eerste paar suggesties voor verbeteringen en nieuwe features ook al binnengekomen.

Nieuw begin
De in productie name van het BMS is voor ons zowel een nieuw begin als een afscheid. Met de in productie name van het BMS is voor ons een nieuw begin aangebroken op het gebied van het beheer van Blackboard. Eindelijk hebben we onze faculteiten binnen Blackboard na 8 jaar precies de rechten kunnen geven die zij nodig hebben voor hun beheertaken. Bovendien hebben we veel admin functies kunnen verbeteren. Dit is een belangrijke stap voor onze beheerorganisatie: de toegekende rechten komen nu eindelijk overeen met de overeengekomen verantwoordelijkheden en de meeste admin functies zijn beter afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden!

Afscheid
Zoals al gezegd is dit voor ons tevens een afscheid. Een afscheid van een ambitieus, uitdagend, af en toe een beetje frustrerend, maar vooral een ontzettend inspirerend traject. Het BMS hebben we samen met STOAS ontwikkeld waarbij wij het concept en het functioneel ontwerp voor het BMS hebben ontwikkeld en STOAS voor de technische realisatie heeft gezorgd. We hebben aan het begin van het traject afgesproken dat op het moment dat we in productie zouden gaan alle rechten overgaan naar STOAS. En nu is het dan na 2 jaar zover! Met een beetje weemoed neem ik hierbij afscheid van het BMS. Maar aan de andere kant ben ik erg blij dat we voor het BMS een goede leverancier hebben gevonden die het BMS als zelfstandig product op de markt zal brengen, de continuiteit zal waarborgen, ondersteuning zal leveren, nieuwe versies zal ontwikkelen en zal garanderen dat het BMS ook blijft werken met nieuwe versies van Blackboard.

Ik wil hierbij iedereen bedanken die de afgelopen 2 jaar ontzettend hard heeft gewerkt om de realisatie van dit mooie product mogelijk te maken.

Andere postings over het BMS:
Gedelegeerd beheer van Blackboard: Blackboard Management Systeem
Sneak Preview: Blackboard Management System
Online Educa Presentation – The Blackboard Management System

Leave a Reply