Nieuwe Blackboard Server Configuratie

Gisteren een overleg gehad met de I-Groep over de door hen uitgewerke opties voor een nieuwe server configuratie voor Blackboard. De onderstaande afbeelding geeft globaal weer waar we het komende jaar naartoe willen.

  
Aanvullende informatie:

 • We stappen van SUN/SOLARIS over op LINUX.
 • Voor de hardware willen we gebruik gaan maken van Blade technologie.
 • Naast de productie-omgeving willen we een acceptatie-omgeving inrichten die identiek is aan de productie-omgeving. De acceptatie-omgeving willen we fysiek op een andere locatie (binnen de universiteit) onderbrengen. De acceptatie-omgeving kan dan tevens dienen als uitwijkomgeving in geval van calamiteiten.
 • Daarnaast willen we een test- en een ontwikkelomgeving inrichten op eenvoudigere hardware onder VMWare.

3 thoughts on “Nieuwe Blackboard Server Configuratie

 1. No offence maar HOLY F**K! Ik wist dat Blackboard niet zo optimaal is maar van een dergelijke omgeving zou je verwachten dat die voor minstens 100K gebruikers zou zijn. Als je dit vergelijkt met die éne webserver die voor het universitair web gebruikt wordt… Waar ligt dat precies aan?

 2. Hoi Patrick,

  voor redundantie zou je ook moeten kijken naar SAN-mirroring, bijvoorkeur verspreid over verschillende locaties.
  Wij gaan juist onze servers verdelen over 2 computerruimtes, dus als 1 ruimte uitvalt, kunnen we nog gewoon doordraaien.

 3. Hi Patrick, ik ben toch wel benieuwd naar jullie prijskaartje, of eigenlijk naar jullie jaarlijkse beheerslasten voor Blackboard 🙂 De overgang naar Linux zal zeker de totaalkosten behoorlijk drukken !
  Wij zijn inmiddels voor onze data-opslag van TeleTOP ook over op een SAN. Bladeservers hebben we ook onderzocht, maar uiteindelijk toch niet voor gekozen (details weet ik ff niet meer).

Leave a Reply