Beer Can Blackboard

Afgelopen weekend hebben we Blackboard geupgraded van versie 6.1.5. naar versie 6.2.3.

De upgradewerkzaamheden begonnen vrijdagavond om 23:00 uur. Door de Unix beheerder (Eric) is Blackboard voor de gebruikers stopgezet en is er een vervangende website in de lucht gebracht. Bij het intypen van de Blackboard URL kreeg zodoende iedereen netjes een melding dat Blackboard niet beschikbaar is. Vervolgens is de Backup aangezet.

Zaterdagochtend begon de dag met het controleren van de Backup. Gelukkig was deze goed gegaan, anders zou dit betekenen dat de Backup opnieuw zou moeten worden gestart en dat we zondag pas zouden kunnen upgraden.

De Blackboard Applicatiebeheers (Lennard en Jim) hebben vervolgens alle te installeren Application Packs, Service Packs en Hotfixes geinstalleerd. Dit verliep in een razend tempo zodat de installatie om kwart voor twaalf al klaar was.

Nu was het aan mij om te controleren of Blackboard goed werkte. Hiervoor hebben we een standaard korte functionele test die ongeveer een uur duurt en waarbij alle belangrijke onderdelen van Blackboard worden getest.

Om 13:00 uur waren we klaar en hebben we Blackboard weer online gebracht. Een paar seconden later waren de eerste studenten al weer aan het werk in Blackboard!

De upgrade hebben we bij mij thuis in de tuin afgesloten met in eerste instantie een borrel. Maar …

Eric is een ware Barbeqcue-specialist en ik heb niet zo lang geleden een Weber Barbeqcue gekocht (geweldig ding, als je van barbeqcuen houdt een absolute aanrader!), dus kon het niet anders dan dat Eric’s inmiddels beruchte Beer Can Chicken ter sprake kwam: men nemen een kip, marineren deze, trekken ‘m over een bierblikje, 1,5 uur grillen op de Weber en klaar.

Dit moest uitgeprobeerd worden!

Eric en Lennard hebben voor een heerlijke maaltijd gezorgd (handig een supermarkt dicht in de buurt): Een frisse salade…

 Salade

 En natuurlijk de … Beer Can Chicken

Beer Can Chicken
Klik voor meer foto’s

Bravo jongens, het was erg lekker en gezellig. Een mooie afsluiting van een drukke periode en een geslaagde upgrade!

2 thoughts on “Beer Can Blackboard

  1. Hoi Patrick,
    Gefeliciteerd met de succesvolle Blackboard operatie. Ik heb maar 1 comment: Barbecuen spel je met een C en niet met een Q. De fout is begrijpelijk, aangezien de afkorting van barbecuen als BBQ wordt geschreven… Maar als je het voluit schrijft dan is het toch echt met een C.

    Toch weer een handig weetje!
    En iemand die een Weber heef, de koning onder de barbecues, die moet dit wel weten natuurlijk…:-)

  2. Heel graag gedaan. Ik heb de ?beer canned chicken? op laten nemen in onze producten & diensten catalogus;)
    Het is zeker iets om standaard op te nemen in het draaiboek van toekomstige wijzigingen!!

Leave a Reply