Les Blogs 2.0 – Podcasting Photo & Video Blogging

Gepresenteerde toekomstvisie:

Het productieproces voor het maken van podcasts, vodcasts en het publiceren daarvan in een blog zal de komende jaren veel gebruiksvriendelijker worden. Je zult hiervoor steeds minder technische kennis nodig hebben, waardoor meer en meer  "gewone mensen" met bijvoorbeeld hun telefoon een filmpje of geluidsfragment kunnen opnemen van een gebeurtenis en dit direct live in hun weblog kunnen posten.

Daarnaast zullen de opname apparaten steeds meer metadata opslaan bij het maken van bijvoorbeeld een filmpje, foto of geluidsbestand. Sommige metadata zal automatisch gegenereerd worden zoals de locatie, de tijd, door wie de opname is gemaakt. Daarnaast zal het mogelijk zijn om zelf direct tags toe te voegen. Vervolgens kunnen deze getagde mediafragmenten met een druk op de knop direct (zonder deze te moeten editen of converteren – dit doet de [blog]server voor je) gepost worden in een weblog. Door de vooraf toegevoegde tags is deze content dan weer makkelijk te vinden via search engines.

Leave a Reply