Les Blogs 2.0 – Panels panels en nog eens panels

Hoewel Les Blogs 2.0 vooruitstrevend, exciting, engaging en zoveel meer zou moeten zijn valt deze conferentie erg tegen. Ja  .. WIFI is goed geregeld … er is een Backchannel … veel deelnemers zijn aan het live bloggen … foto’s worden direct geupload in Flickr …. maar ….

Krijg je hierdoor een interessante en goede conferentie? Nee dus! Bij veel onderwerpen heb ik de neiging om mijn mail te gaan lezen … wat te surfen …  mijn rss-feeds bij te houden … (en als ik om mij heen kijk geldt dit voor veel deelnemers (handig die laptops, zie je meteen wat iedereen aan het doen is). Ook het uitnodigen van veel specialisten  zorgt er niet automatisch voor dat een conferentie interessant wordt.

Inhoudelijk vind ik deze conferentie niet de moeite waard. Ik denk dat dit voor een groot gedeelte ligt aan de opzet van de conferentie. Alle sessies zijn panel discussies. Een panel bestaat uit 5 tot 6 experts die allemaal om de beurt kort een vraag van de moderator mogen beantwoorden of kort wat mogen vertellen. Hierdoor krijg je niet echt consistente verhalen, geen mooie uitgewerkte toekomstvisies. Er worden voornamelijk losse ideeen en opmerkingen de zaal ingeslingerd. Vervolgens mag de zaal vragen stellen, waardoor het verhaal nog gefragmenteerder wordt.

Na een tijdje wordt dit SAAAAAAI! Ik had verwacht hier gevoed te worden met cutting edge informatie over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social software. Mooie uitgewerkte toekomstplaatjes te krijgen voorgeschoteld en zo voorts …. maar tot nu toe heb ik nog weinig nieuws gehoord.

Zonder concrete missie (zoals de directie van Movable Type leren kennen in verband met onze weblog pilot en met hen over een aantal onderwerpen van gedachten wisselen) zal ik hier volgende keer niet meer naartoe gaan. Tenzij … de volgende keer alles anders wordt.

4 thoughts on “Les Blogs 2.0 – Panels panels en nog eens panels

  1. Wat een verschil met de verslagen van Hans Mestrum! Jullie zitten vast niet bij dezelfde sessies?

  2. quote: “de directie van Movable Type leren kennen in verband met onze weblog pilot en met hen over een aantal onderwerpen van gedachten wisselen” –
    Vertel daar dan eens wat over. Anders is je verhaal zo saaaaaiii. 😉

Leave a Reply