Blackboard E-learning Strategy Summit

Vorige week donderdag (17 november) werd door Blackboard de tweede "Blackboard E-learning Strategy Summit" georganiseerd. Ik had al een redelijk wat afspraken staan en kon er deze keer niet bij zijn. Ik heb wel even getwijfeld om een aantal afpsraken te verzetten, maar de ervaring van vorig jaar in combinatie met de uitgenodigde sprekers hebben mij uiteindelijk doen besluiten niet te gaan.
Vorig jaar was deze bijeenkomst voornamelijk een verkooppraatje: Blackboard Global Services die consultancy kwijt wilde (moest?). Blackboard ASP die de nieuwe ASP service wilde verkopen. Blackboard Training die probeerde in Nederland een voet aan de grond te krijgen. En dat alles onder de verlokkelijke titel van E-Learning Strategy Summit.
Willem van Valkenburg (TU-Delft) doet op zijn weblog uitgebreid verslag  van de bijeenkomst van dit jaar. Uit het veslag blijkt volgens mij nog steeds het hoge "verkoopgehalte" van dit soort bijeenkomsten. Maar …  het verslag is zeker de moeite waard om te lezen: Verslag Blackboard E-learning Strategy Summit
Interessant is het stukje over de fusie tussen Blackboard en WebCT en het stukje over hoe ROC Midden Nederland competentiegerichtonderwijs ondersteunt via Blackboard.

2 thoughts on “Blackboard E-learning Strategy Summit

Leave a Reply