Presentatie Users Conference + Weblogs

Het was erg leuk om gisteren van een collega van de New York University via de mail nog een reactie te ontvangen op de presentatie die ik in Baltimore tijdens de Blackboard Users Conference op woensdag 13 april heb gehouden. En natuurlijk nog leuker om te lezen dat mijn presentatie goed is gevallen:

"I attended your presentation at the recent Blackboard Conference ("Body, Mind, and Soul: The Leiden University Blackboard Quality Model") I was very impressed. In general, I thought it was the most inspiring presentation I attended during the whole conference. As a follow up to your really excellent presentation I wondered if you could forward some information to me."

… toch weer een bevestiging dat we in Leiden op de goede weg zijn! Ook wat de inzet van Weblogs betreft:

 

"In your presentation, you mentioned using a Blog for Blackboard support. I’m trying to describe that example to some of my colleagues here."

Wat dit laatste betreft: het gaat helemaal de goede kant op. We zijn bezig met het voorbereiden van een pilot waarbij we weblogs gaan aanbieden binnen de universiteit (zoals eerder al aangekondigd op de Edusite).


We willen voornamelijk 3 hoofdtypen weblogs gaan aanbieden aan studenten en medewerkers van de Universiteit:

 • Persoonlijk / individueel blog (zoals dit blog)
  Een persoonlijk weblog kent 1 auteur en de url van het weblog is gebaseerd op de username van de eigenaar. (bv.
  http://weblog.leidenuniv.nl/users/klaassenplf)
 • Groeps / Thema blog
  Een groeps- of thema blog is opgezet rondom een bepaald onderwerp en kan meerder auteurs hebben. Een voorbeeld van een groepsblog is het Blackboard Blog, maar ook het Blackboard Knowledgebase Blog.
 • Onderwijsblog
  Een onderwijsblog is een weblog dat door een docent gebruikt wordt ter ondersteuning van een college. Een voorbeeld van een onderwijsblog is het weblog dat binnen de opleiding biologie, naast Blackboard, gebruikt wordt ter ondersteuning van het college Algoritmiek.

Er zit flink schot in. We hebben Movable Type up en running. De afgelopen tijd hebben we de software geinstalleerd en getest en alles lijkt het prima te doen. Op de todo list staat nu nog o.a. het maken van de startpagina met daarop het doel, de regels en procedures rondom het aanbieden van weblogs gedurende de pilot. Vervolgens kunnen we van start met: weblog.leidenuniv.nl !

Leave a Reply