Bb Users Conference 2005 – #5

Type bericht: Verslag;

Vandaag (donderdag) was alweer de laatste dag van de conferentie. Zoals altijd is de tijd weer eens veel te snel voorbij gegaan. Om 12:00 uur was de conferentie formeel afgelopen. Geen luxe lunchbuffet meer met pasta, vlees, groente en een taartenbuffet, maar een lunchbox met een broodje kalkoenfilet en een koek.

Ik ben vandaag naar twee presentaties geweest. De eerste presentatie was een demonstratie van Horizon Wimba. De tweede presentatie ging over e-portfolio’s.

Presentatie 1: Horizon Wimba
Dit is een programma dat via een Buildingblock aan Blackboard kan worden toegevoegd.  Met Horizon Wimba is het mogelijk om in Blackboard synchroon en asynchroon met elkaar via spraak te communiceren.

Horizon Wimba bestaat uit twee componenten:

Presentatie 2: e-Portfolios
Verslag van de Universiteit van Dundee over hun e-Portfolio pilot die ze het afgelopen jaar met behulp van het Blackboard Content System hebben uitgevoerd.

Ze onderscheiden 6 soorten portfolio’s:

  1. Summative Assessment Portfolio
  2. Formative Assessment Portfolio
  3. Record of Achiefment Portfolio
  4.  Personal Record of development portfolio (career portfolio, lifelong portfolio)
  5. Learning Log
  6. Weblog (diary)

Voor meer informatie zie: www.dundee.ac.uk/~rparsons/portfolio

Turn It In
Tijdens de User Conference hoorde ik de Amerikanen regelmatig over Turn It In spreken. Ik was benieuwd geworden en heb de stand opgezocht. Turn It In is net als Safe Assignment antiplagiaat software die als Building Block in Blackboard werkt. Interessant is dat in Amerika dit programma HOT is terwijl in Nederland Safe Assignment het meest bekende antiplagiaatprogramma is. Interessant genoeg om na de conferentie de verschillen eens uit te zoeken.

Inmiddels is het al weer 3:30 uur AM, tijd om maar eens onder de wol te kruipen. Morgen is weer een drukken dag: op naar New York! Hierover de 26e meer, maar dan face to face op kantoor 😉

Leave a Reply