Bb User Conference 2005 – #1

Type bericht: Verslag;

Vrijdag 8 april vertrokken naar de VS voor een bezoek aan de Blackboard Users Conference 2005 en een korte vakantie.

Programma:

 • 8 april – vlucht naar Baltimore
 • 9 april – Lancaster
 • 10 april – Washington
 • 11 april – Baltimore
 • 12 april – dag 1 User Conference
 • 13 april – dag 2 User Conference (van 9:30-10:20 uur geef ik een presentatie)
 • 14 april – dag 3 User Conference
 • 15 – 23 april New York
 • 24 april Baltimore – vlucht terug naar Nederland
 • 25 april Aankomst
 • 26 april Back in the office

Op dit blog zal ik gedurende de dagen van de conferentie wat impressies geven door middel van korte verslagen en foto’s. Hieronder alvast wat impressies van 8-11 april.


Vrijdag 8 april
Het begin van de reis naar de VS verliep niet bepaald vlot.

Probleem 1 – vlucht geanuleerd
Ik zou vrijdagochtend om 11:30 uur met Delta naar Baltimore vliegen. Donderdagnacht om 2:30 uur nog even ingelogd op de website van Delta en gekeken of alles in orde was met mijn reis schema. Dat was dus niet zo … mijn reis van de volgende ochtend was geanuleerd en omgeboekt naar zaterdagochtend!

Ik heb meteen naar Delta gebeld. Delta Nederland sliep al dus werd ik doorverbonden met Delta Amerika. Hier werdt mij verteld dat mijn vlucht inderdaad zojuist (een paar minuten eerder!) was geanuleerd omdat het vliegtuig motorproblemen had. Mijn vlucht hadden ze bij Delta alvast omgeboekt naar zaterdag. Dat zou het hele reisschema in de war brengen (de hotels had ik al vooruit via Internet betaald). Gelukkig was ik 1 van de eerste die belde dus was het nog mogelijk mijn vlucht opnieuw om te boeken naar donderdag om 10:30 uur. Omdat ik nog moest inpakken en door de omboeking al om 7:00 uur de deur uit moest, maar besloten om niet meer naar bed te gaan.

Probleem 2 – De NS
Om 7:30 uur was ik op het station  … maar het hele treinverkeer naar Schiphol was ontregeld vanwege een aanrijding tussen Leiden en Den Haag. Ik weet nog steeds niet wat er gebeurd is … iemand voor de trein gesprongen? Een uur later om 8:30 uur vertrok de trein uiteindelijk richting Schiphol. Lang Leve de NS!

De rest van de vlucht verliep gelukkig redelijk vlot. Ondanks een nachtje geen slaap zat slapen in het vliegtuig – in tegenstelling tot alle andere passagiers – er helaas niet in. Ik moest nog even mijn presentatie maken voor de Conferentie, had hier nog geen tijd voor gehad. Hoezo just in time management?

delta.jpg

Om 17:00 uur aangekomen in Baltimore en vervolgens een nachtje geslapen in een hotel dicht bij de luchthaven.

Zaterdag 9 april – Lancaster County
De volgende dag een auto gehuurd en vertrokken naar Lancaster County – zo.n 2 uur ten noorde van Baltimore –  het hard van Amish Amerika. Het was erg leuk om een groep mensen te zien die qua gewoontes in de 19e eeuw zijn blijven steken, terwijl de directe omgeving om hen heen wel is veranderd.

 

Op het platte land rondom Lancaster zijn veel Truckersbedrijven gevestigd. Deze bevinden zich tussen de boerderijen van de Amish. Amerika blijft op alle fronten een land van tegenstellingen.

trucks.jpg

Zondag 10 & Maandag 11 April – Washington
Vandaag naar Washington geweest. Hier is tevens het hoofdkantoor van Blackboard gevestigd. Mooie stad! Het was lekker warm, zo’n 23 graden en de kersenbloesem die je hier overal ziet staat vol in bloei.

blossom1.jpg

Natuurlijk het Capitol bekeken. De hele omgeving was afgezet, overal politie en pers, maar geen enkele official die wilde loslaten wat er aan de hand was.

capitol.jpg

… en natuurlijk ook even bij het White House langs geweest.

whitehouse.JPG 

Vanavond om 23:30 uur aangekomen in het Wyndham hotel in Baltimore. De conferentie begint morgen om 8:30 uur. Het is nu 1:30 uur AM … morgen verder!

7 thoughts on “Bb User Conference 2005 – #1

 1. Hoi,

  Ik heb net zo’n foto van mezelf voor het witte huis. Die is na de conferentie genomen. en inderdaad de security is niet normaal. Het witte huis werd de dag dat ik er was afgesloten omdat George W die avond een balletje in het baseball stadium ging gooien.

  Dirk Pijl
  Hanzehogeschool Groningen

 2. hahaha … deze is nog van amsterdam …. maar ik heb gisteren weer zo’n tas gekregen. Best een handig ding.

 3. Heb je nu weer zo’n BB-tas gekregen? Of is die nog van Amsterdam? 😉

 4. Zorg je dat je geen kou vat jongen? Op de foto zagen we jou met korte mouwen. Het is dan weliswaar voorjaar, maar je hebt het toch zo te pakken hoor!
  Verder hopen we dat het congres nuttig en leerzaam voor je zal zijn!

 5. Mooie foto’s, Patrick! En vergeet niet die jongens van Bb hun hoofd plat te zeuren om RSS feeds voor ieder [verstek] menu item!!! Ze hebben ruim de tijd gehad sinds Phoenix…

 6. Ha die Patrick – wat leuk om op je eigen blog te lezen over je korte vakantie en de Bb-conferentie! Ik ben best een beetje jaloers…. mooie foto’s ook. Keep it coming!

Leave a Reply